Välkommen till vår blogg!
På denna blogg kommer ni att kunna följa oss i vår pedagogiska verksamhet. Med allt roligt och spännande som vi hittar på tillsammans.

torsdag 19 maj 2011

Veckan som gått!

Barnen hade lite vernisage på tisdagen inne i dramarummet där vi har vårt Alfons Åberg tema. Välkomna in och titta på ert barns målning.
I onsdags gick vi till skogen där vi undersökte vad som växer och lever i skogen. Vi tog med oss granbark, grankvist, grankotte, bokkvist, mossa, tordyvel och skogssnigel. Sen fortsatte vi prata om våra upptäckter när vi kom tillbaka till förskolan. Vi tog reda på att tordyveln och snigeln tycker om bajs, vilket barnen självklart tyckte var mycket roligt. Som ni säkert vet så arbetar vi mycket med vårt tema närmiljö och därför har vi bestämt inne på alfa att vi ska undersöka miljöerna närmare runt omkring oss. Vi arbetar för att barnen ska utveckla sin förståelse för sambanden i naturen och öka på sitt kunnande om växter och djur.


I går torsdag firade vi förskolans dag. Vi gick bastasjöloppet vid mållinjen fick alla varsin guldmedalj =). Sen dukade vi fint till lunchen, barnen hade gjort fina tryck på sina servetter. Eftermiddagen spenderade vi utomhus i det härliga vädret.

Ha en underbar helg!
/Sara, Johan och Josefine