Välkommen till vår blogg!
På denna blogg kommer ni att kunna följa oss i vår pedagogiska verksamhet. Med allt roligt och spännande som vi hittar på tillsammans.

torsdag 15 november 2012

UPPDRAG MARSHMALLOWS började med att vi filmade barnen i leken ute på gården. När vi gick in samlades vi och tittade på filmsnuttarna. Barnen fick berätta vad de gjorde på filmen. Någon plockade löv, någon grillade marshmallows, någon lekte med vatten osv. Vi skrev upp och benämnde de ord som barnen beskrev. Bland annat marshmallows!
Vid en samling senare under veckan, pratade vi om orden och om filmen. Det ord som barnen tyckte var mest intressant blev just marshmallows. Vi gjorde en mindmap om marshmallows och då kom vi fram till att de hade olika funderingar om hur man gör dem! De fick därför ett litet uppdrag att försöka hitta information om hur man gör.
Men bara om man vill! Ingen prestationsångest nu alla föräldrar :)! det är ingen panik och framförllt så ska det vara roligt!

Projekt: bygga koja

Många av barnen är intresserade av bygg just nu, så varför inte bygga en koja på gården. Här är det samarbete, lösa problem som gäller :)