Välkommen till vår blogg!
På denna blogg kommer ni att kunna följa oss i vår pedagogiska verksamhet. Med allt roligt och spännande som vi hittar på tillsammans.

tisdag 8 november 2011

Avslut djur och natur med ekorrarna

I dag gick vi igenom vad vi lärt oss de senaste veckorna om djur och natur. Barnen fick berätta om vad de kommer ihåg om olika saker som vi pratat om. Det är fantastiskt vilket kom ihåg de har! Vi fick höra om flyttfåglar, smådjur och annat som hör dessa till.

Barnen fick svara på frågorna;
1. Vart tar fåglarna vägen när vintern kommer? När det blir kallt i Sverige flyttar fåglarna till varmare länder, söderut t.ex. Afrika, Egypten och Grekland. Sen kommer de tillbaka till Sverige igen.
2.Varför flyger de som ett V? De hjälper varandra med att få fart.
3.Vilka smådjur bor i löven? Maskar, tusenfotingar, gråsuggor och massor av spindlar. Maskarna äter löv och sedan bajsar de ut jord.
4. Ni fick forska om var sitt djur, vad lärde ni er? Ekorrarna äter ekollon, ägg och små fågelungar, man kan säga att dom är rovdjur. Skogsmössen bor i rabatter, stenmurar och i hål. De äter bl. a frön.Älgen äter bark och gräs. Rådjur äter äpplen och bark.
5. Hur kan vi hjälpa djuren på vintern? Ge dem mat. Fåglarna kan man ge talgbollar, frön och äpplen. Man kan sätta upp fågelholkar som fåglarna kan bo i. Rådjuren gillar äpplen.

Kathja och Lisa

Hästgruppen

Idag letade vi efter löv och som sedan ska bli lövhundar!