Välkommen till vår blogg!
På denna blogg kommer ni att kunna följa oss i vår pedagogiska verksamhet. Med allt roligt och spännande som vi hittar på tillsammans.

onsdag 25 maj 2011

Alfons Åberg

Vi har under någon veckas tid arbetat med temat Alfon Åberg. Vi staratde upp vårt tema med att läsa "Vem räddar Alfons Åberg" och efter det pratade vi om hur en bra kompis är och om barnen kanske hade någon hemlig kompis. Efter det fick barnen måla varsitt konstverk där syftet var att med skapandet som metod, låta barnnen reflektera, fantisera och träna sin empatiska förmåga. Genom frågor utifrån boken fick barnen möjlighet att uttrcka tankar och känslor.  
Barnens konstverk

Vi fortsatte vårt tema med att rita upp en stor Alfons Åberg figur. Sen frågade vi barnen hur lång är Alfons Åberg och hur långa är ni? Syftet med denna uppgift var att låta barnen jämföra de olika längderna då en längd första kan beskrivas genom att den kan jämföras med olika längder. Vi pratade om vilken som är längst/kortast och vilka är lika långa. Vi har även pratat om hur en bra kompis ska vara och där blev de många tänkvärda ord bland annat att ta hand om varandra och leka.

Idag läste vi boken "Aja baja Alfons Åberg" där Alfons bygger en koja så det bestämde vi oss också för att göra. I kojan åt vi vårt mellanmål det bjöds på hemmagjord yoggi och det var extra gott idag under bordet.



Idag på vår utedag så gick vi till en lekpark i norra Hässlegården. Det började att regna rikligt så några av oss tog skydd under rutschkanan och i småhusen. Några av barnen tyckte att det var super kul att åka rutschkanan när det regnade för den blev då väldigt hal =).