Välkommen till vår blogg!
På denna blogg kommer ni att kunna följa oss i vår pedagogiska verksamhet. Med allt roligt och spännande som vi hittar på tillsammans.

måndag 21 november 2011

Språksamling v.47

Veckans ramsa denna veckan handlar om en liten mus som vill ha lite mat som börjar på bokstaven S. Barnen kom på att spaghetti och smulor. Sen tyckte några av barnen att ost börjar på S. Trulle kom och hälsade på oss idag. Han hade med sig en massa saker som börjar med bokstaven S. Han hade med sig salt, sko, strumpa, sax, spöke, snöre, svart snigel och en svart liten spindel.  Vi pratade om olika saker med S som begynnelse bokstav. Ett barn tyckte att bokstevn S lät som bokstaven F. Vi testade att ljuda fram S och sen ljudade vi F. Var det någon skillnad?
Hoppsan Trulle har hamnat lite tokigt.

































Veckans ord denna veckan är "snorkråka". Och vad är det för konstigt ord egentligen? Är det verkligen en kråka som sitter i näsa =)? Lite tokig tyckte alla barnen. Jag frågade om det är så barnens snorkråkor ser ut. Men då berättade ett av barnen för mig att man faktiskt inte får peta i näsan. Okej sa jag det är ju bra ;-).