Välkommen till vår blogg!
På denna blogg kommer ni att kunna följa oss i vår pedagogiska verksamhet. Med allt roligt och spännande som vi hittar på tillsammans.

onsdag 8 februari 2012

Denna veckan är det många barn sjuka i vattenkoppor. Vi har haft Emma som vikarie när Josefine har varit ledig måndag och tisdag. Grupperna har jobbat vidare med vinter-temat.

  • Katt- och Hästgruppen har bland annat skapat bilder med snögubbar. 
  • Rådjursgruppen har bland annat jobbat med formerna rektangel, kvadrat och cirkel och med hjälp av dem byggt snögubbar. De har också gått på form-jakt. 
  • Hundarna har målat vinterbilder med sockermålning. 
  • Ekorrarna har letat efter djur/fågelspår i snön och spanat efter vinterfåglar. Pratat lite om vad fåglar äter när det är vinter och hur de hittar mat. Temat "Astrid Lindgren" fortsatte med att ekorrarna tittade vidare en snutt på "Ronja Rövardotter" och diskuterade kring det. I det avsnittet som sågs, uppmärksammade (tyvärr) barnen alla "svärord" som sades. Eftersom det blev så intressant skrev vi ner de ord/fraser som de mindes...tex skitstövel! När vi pratat om att det inte är ord som vi ska använda till varandra så rev vi sönder lappen och kom överens om att vi inte skulle säga de orden fler gånger.  Vi fortsatte att öva på den engelska rörelse-sången "BINGO". Den är rolig!