Välkommen till vår blogg!
På denna blogg kommer ni att kunna följa oss i vår pedagogiska verksamhet. Med allt roligt och spännande som vi hittar på tillsammans.

fredag 30 mars 2012

Påskfest 2012

Vi började med att hissa flaggan och sjunga för Bastasjö förskola som fyller 4 år den 14e april! Vi sjöng  Ja må du leva, Happy birthday och hurrade.

Barnen delades upp i två grupper: Ekorrarna i en och övriga barn i den andra. Ekorrarna  gick till Gammakojan i skogen. Där hade påskhäxan flugit över och tappat åtta bokstäver som vi skulle leta reda på och få ihop till två ord!





När den andra barngruppen kom till skogen möttes de av Kaninmamman som satt och grät på en sten. Hon hade ett brev som hon läste för barnen:

Hjälp!
Snart är det påsk och jag har tappat bort alla mina ägg. Jag hade gömt dem för mina kaninungar men när jag kom hem till skogen och skulle leta efter äggen var dem borta. Snälla barnen skulle ni kunna hjälpa mig att hitta de färgglada äggen? Om ni hittar äggen får ni ta med dem till förskolan och pynta dem riktigt påskfina. Hälsningar Kaninen Hanna

Barnen letade upp äggen...




och pyntade dem på förskolan!

Till lunch serverades vi en god påskbuffe!

Som påskgodis fikade vi på en god rulltårta som barnen hade bakat.