Välkommen till vår blogg!
På denna blogg kommer ni att kunna följa oss i vår pedagogiska verksamhet. Med allt roligt och spännande som vi hittar på tillsammans.

tisdag 11 februari 2014

Älgar på hal is!

Idag passade vi på att ta oss neråt sjön för att undersöka om där låg is?!
På väg över ängen hittades istäckta pölar, knastrande gräs och tjocka isflak! Ju tjockare is, desto vitare. Tunn is gick det att se igenom!
Det bådade gott för istäckt sjö och så var det också när vi kom inom synhåll. Hela sjön var frusen. Men den lilla bäcken under spången rann och porlade minsann, för som vi pratade om förra veckan har vatten som rör sig svårare att bli till is. 
Vid grillplatsen tittade vi ut över sjön och kastade is på isen! Den blev till många bitar!
Vi pratade om att den stora stenen som barnen ville bli fotade på nog blivit ditknuffad av isen på istiden... Mycket spännande att vatten kan bli is som kan bli så stark att den flyttar sten! Wowfaktor!

Bokstavslandet



Idag var det dags för bokstavslandet igen. Programmet finns på UR's hemsida. Den här veckan pratar vi om bokstäverna B och O.
Vi pratade om motsatsord. Tur- otur, lycka- olycka, djur- odjur,
Lika- olika, osv.
Därefter jobbade vi med Montessori materialet. Vi lånade även in några Ipads och lekte Bornholmslek. Leken går att ladda ned på surfplattor. Några barn fick även spela ABC raketen, även detta finns på UR's hemsida.