Idag har två av våra tjejer gjort pepparkaksmusli! De mätte med matsked, tesked och decilitermått. Vi åt den goda muslin till mellanmålet med yoghurt.
Ingredienser
6 dl havregryn
1 dl skalade sesamfrön (vi använde inte sesamfrön på förskolan)
0.5 dl rårörsocker
1 dl solroskärnor
3 msk pepparkakskrydda (finns färdig blandning på maxi)
0.5 tsk salt
1 dl vatten
0.5 dl rapsolja
1 dl russin
2 msk krossade linfrön
Tänk på att linfrö och russin ej ska vara i ugnen!
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda allt utom vatten, olja, russin och linfrö i en skål och rör om ordentligt.
Blanda samman olja och vatten och häll det över grynblandningen.
Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i 25–30 minuter.
Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det blir ojämn färg.
När müslin svalnat, blanda i russin och linfrön.
Lycka till!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar